Hoe ziet een trouwdag er eigenlijk uit?

Hoe ziet een trouwdag er eigenlijk uit? Wat moet ik me daar in detail bij voorstellen? Hieronder een korte tijdlijn van hoe een trouwdag er òngeveer uit zou kùnnen zien. Kùnnen. Want het is natuurlijk júllie dag! Handig als leidraad of voor het geval je niet weet waar te beginnen. Want ja; er is belachelijk veel te regelen en dat is leuk, maar ook stressvol!

 • 09.00 uur - (klaarmaken)
  Trouwjurk(en) en/of trouwpak(ken) aan. Haar & make up met de visagist(e) die bij je thuis komt.  Aansluitend The First Look: jullie (schoon)ouders en evt. directe familieleden komen erbij. De fotograaf kan nu al aanwezig zijn om mooie voorbereidings-momenten vast te leggen.

 • 11.30 uur  - (trouwen)
  Met de genodigden voor dit onderdeel gaan jullie trouwen op het Gemeentehuis, in de kerk, Synagoge, Moskee, Tempel of .... noem maar op! Trouwen kan uiteraard ook bij De Witte Kater zelf en dat kan natuurlijk ook later, voorafgaand aan het trouwfeest. De fotograaf is aanwezig en neemt jullie evt. ook nog mee naar een mooie plek voor een aantal love-shots.

 • 13.30 uur - (lunch / pauze)
  Een lunch met genodigden of een pauze. Gasten van dichtbij kunnen tussendoor evt. lekker thuis lunchen en pauzeren. Wat doe je met de gasten van verder af? Regelen ze zelf iets of vind je dat hierin iets moet voorzien?
 • 15.00 uur - (ontvangst, receptie, trouwen)
  Evt. een Refresh door de Stylist van haar & make up. Alle genodigden voor het trouwfeest komen aan, tenzij ze er al waren omdat ook de huwelijksceremonie bij De Witte Kater plaatsvindt. Wie gaat de gasten ontvangen en voorzien van een welkomsthapje en drankje? Wie kondigt elk volgend onderdeel aan? Wie wijst de bezoekers naar de CadeauTafel? Dat kan de Ceremoniemeester zijn, of iemand anders.

  Denk eventueel aan een welkomstbord bij de ingang met misschien het programma of andere aanwijzingen. Een mooi bord bijvoorbeeld op een stijlvol aangeklede schildersezel bij de bostuin waar iedereen plaatsneemt voor de huwelijksceremonie kunnen we ook verzorgen. Indien bij De Witte Kater, dan wordt de huwelijksceremonie aangekondigd, begeven je gasten zich naar de bostuin waar ze plaatsnemen. The Walk naar huwelijksaltaar..... speech trouwambtenaar, .... huwelijksvoltrekking??

 • 17.00 uur - (taart aansnijden)
  Het aansnijden van de taart wordt aangekondigt. Dit staat voor de eerste taak die jullie samen als getrouwd stel uitvoeren! Heb je de taart zelf geregeld, zorg dan dat deze niet te vroeg arriveert. Heb je de taart door ons laten regelen, then don't worry 'bout a thing! Nu is het tijd om gezellig met vrienden en familie te minglen met een hapje en een drankje. De fotograaf legt weer mooie kiekjes vast.
 • 19.00 uur - (diner)
  De Ceremoniemeester kondigt het diner aan. Iedereen neemt plaats aan de tafels, al dan niet voorzien van een naamkaartje. Is er een buffet? BBQ? Bediening? Of wordt alles in schalen klaargezet op de tafels? Door wie? Kunnen mensen kiezen uit gerechten? Dan heb je wellicht een mooie menukaart nodig.

 • 20.00 uur - (Openingsdans | Start feest)
  Tijd voor de openingsdans. Wie kondigt dit aan? Wie zet de muziek aan?

 • 21.00 uur - (Sprekers | presentaties)
  Wie kondigt dit aan? Wie regelt evt. apparatuur voor beeld & geluid? Wie kondigt de volgende spreker aan?

 • 22.00 uur - (Ga lekker los!)
  Laat het programma lekker los en geniet van elkaar, de drankjes, hapjes en muziek....

 • 00.00 uur - (Afsluiting)
  Heb je een tijd in gedachten om af te sluiten? Zet de muziek dan op z'n allerzachtst en laat evt. de afsluiting aankondigen, bijv. voor een laatste ronde ! Heb je Thankyou Cards of een leuk gevuld Dankdoosje of -tasje? Zorg dan dat er ergens bij de uitgang een tafel staat met bloemstuk en bijv. een mand met de kaarten of doosjes zodat iedereen jullie bedankje zelf kan meepakken bij vertrek.